Aika toimia.
Laske ja raportoi vähentääksesi hiilijalanjälkeäsi nyt!
Mitä teemme?
Carbon Control -tehtävä on tarjota yrityksille kustannustehokkaita ratkaisuja todellisen Net Zero -tilan saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi ajan mittaan.
Hiilijalanjälkemme vaihtelee yrityksittain, maittain – jokainen asiakas on ainutlaatuinen.
Tärkeintä on asiakkaan sitoutuminen ilmastonmuutoksen torjuntaan. Konsulttimme ovat erittäin päteviä ja käyttävät viimeisintä saatavilla olevaa tietoa ja työkaluja määrittääkseen kunkin yrityksen todelliset tarpeet ja ratkaisut hiilijalanjäljen pienentämiseksi todellisen nettolla CO2-tilan saavuttamiseksi. Myönnämme asiakkaillemme Carbon Offset -sertifikaatteja varmistaaksemme, että he ovat hiilineutraaleja.
Noudatamme täysin ISO 14064 -standardeja, GHG-protokollaa ja parasta globaalia käytäntöä määritellessään asiakkaillemme todellista CO2-jalanjälkeä.
Laskeeko yrityksesi hiilijalanjälkeä?
Monet yrittäjät ovat huomanneet, että yhä enemmän tarjouspyyntöjä ja tilauksia edellytetään, tietoa yrityksen hiilijalanjäljestä. Vastuullisuus on muodostunut kilpailuetutekijäksi ja paikoin jopa pakolliseksi.
Yritysten on panostettava ilmastoasioihin säilyttääkseen kilpailukykynsä, ja ne vaativat vastuuta myös alihankkijoiltaan.
Yritysten on hyvä varautua muuttuvaan toimintaympäristöön. Tiukemmat standardit ja haitalliset verot ovat myös yleistymässä.
Carbon Control tekee laskelmasi ja raportin, jonka avulla yrityksesi voi sitoutua hiilineutraaliuteen ja vähentää päästöjään luotettavalla tavalla.
Esimerkiksi Suomen tavoite olla hiilineutraali vuonna 2030 on yhteiskunnalle kunnianhimoinen tavoite.
Tavoitteen saavuttaminen vaatii toimia kaikilta yrityksiltä kaikilla toimialoilla. Mitä aikaisemmin yritys osallistuu laskelmiin, raportointiin ja päästöjen vähentämiseen, sitä helpommin yritys pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.
Tutkimuksen mukaan jo 72 % yrityksistä kokee olevansa vastuussa sosiaalisten ongelmien ratkaisemisesta, kun viime vuonna vastaava luku oli 50 %.
Yrityksen vastuullisuuteen liittyvät toimet (ympäristö-, sosiaali-, yhteiskuntavastuu) ovat kasvava kilpailuetutekijä.
Määrittele päästöt ja vähennystavoitteet
Ilmastositoumusjärjestelmä perustuu GHG Protocol -standardiin yrityksen hiilijalanjäljen laskennassa. GHG-protokollaa käytetään laajasti päästövähennysten laskennassa ja tavoitteiden asettamisessa. GHG-protokolla näyttää helposti, mitkä asiat yrityksen on kerättävä, laskettava ja raportoitava.
Käytämme tätä protokollaa laskennassa ja raportoinnissa.
Kuinka aloittaa päästövähennysten ja -toimenpiteiden määrittäminen?
Ensin kartoitamme oman toimintanne, miten yrityksesi toimii yleisesti: onko esimerkiksi paljon kuljetuksia, työmatkoja vai mikä on energiankulutus? Energiankulutuksesta voi muodostua merkittävä päästölähde niin teollisuudessa kuin kaupan alalla.
Teollisuus määrittelee myös paljon päästölähteitä. Lisäksi kannattaa tutustua esimerkiksi yrityksen sähkösopimuksiin tai matkustamiseen päästölähteiden osalta.
Päästölähteiden ja -tason määrittämisen jälkeen selvitetään, miten päästöjen vähennystavoitteet asetetaan ja miten vähennystoimenpiteet etenevät.
Päästölaskennan ensimmäisenä vuonna on tarpeen rajata ja dokumentoida hyvin tuotostiedot.
Kasvihuonekaasujärjestelmässä on tiedonkeruutaulukko. Laskelma on helpompi toistaa vuosittain ja näin näet tekemäsi toimintasi.
Olennaista on, mitä toimenpiteitä seuraavan viiden vuoden aikana ryhdytään tarkastamaan.
Aloitetaan niistä, jotka ovat helpoimpia ja edullisimpia. Yksi helppo asia on tarkistaa sähkölasku.
Toimenpiteet ovat sen arvoisia jokaista viiden vuoden jaksoa kohden.
Ensin on yritettävä vähentää kaikkia mahdollisia päästöjä ja sitten loput voidaan kompensoida.
Toimenpiteiden kustannustehokkuus voidaan määrittää kustannus-hyötyanalyysin avulla: kuinka paljon toimenpiteellä voidaan vähentää päästöjä?
Prosessin edetessä selviää, kuinka paljon päästöjä voidaan millä tahansa toimenpiteillä vähentää ja mitkä ovat suuruusluokat.
Päästövähennystavoitteiden ja -toimenpiteiden asettaminen kanssamme:
- Perustaso; lähtötilanteen päästöt määritetään.
- Potentiaali; päästöjen vähentämispotentiaalin tunnistaminen päästölähteiden mukaan.
- Priorisointi; helpoimmat ja halvimmat saavutettavat toimenpiteet asetetaan etusijalle.
- Tavoitteet ja suunnitelma; tavoitteet ja välitavoitteet asetetaan viiden vuoden välein.
Kun olemme laskeneet ja raportoineet yrityksesi hiilijalanjäljen, sitä kannattaa seurata ja verrata toimialasi muihin yrityksiin.
Vastuullisuusraportoinnissa monet yritykset raportoivat toimenpiteistään päästöjen vähentämiseksi.
Kertomus tulee liittää tarkastuksen vuosikertomukseen, jolloin se on julkinen.
Tilaa meiltä laskenta ja raportointi sekä konsultointi.
Lisätietoja:
Carbon Control Suomi